Schermafbeelding-2019-02-13-om-13.51.03.png

Woon werk afstand speelt een rol bij de aantrekkelijkheid van een vacature net als salaris of employer branding. Een van de dingen die ons als Best Recruitment onderscheiden is dat we net als Jeff Bezos van Amazon zo veel mogelijk proberen besluitvorming op basis van data te doen.

The great thing about fact-based decisions is that they overrule the hierarchy
Jeff Bezos

Woon-werk afstand altijd meewegen bij jobkeuze

Simpel voorbeeld daarvan: tijdens het intakegesprek met kandidaten checken we wat een haalbare reistijd is. We visualiseren dat en koppelen dat na het gesprek ook terug naar kandidaten die daar erg enthousiast op reageren want zo kunnen ze veel nauwkeuriger dan de traditionele driehoekjes met 3 steden zoeken naar banen.

Dat doen we ook bij opdrachtgevers omdat we weten uit CBS cijfers dat de gemiddelde Nederlander op 12km van zijn of haar voordeur werkt terwijl de woon werk afstand op basis van gevoel van de hiring managers veel hoger ligt.

45 minuten woon-werk afstand is acceptabel voor mid- en senior logistiek managers krijgen we vaak van logistiek professionals te horen. Stap 1 is dan altijd met hun eerst kijken wat dit geografisch betekent voor de shortlist van bedrijven en vacatures die we met ze bespreken. Dan ligt die ene baan toch nog net wel binnen je search die je anders over het hoofd zou zien.

Duurzaamheid gevolg van woon werk afstand

Wanneer we uit oogpunt van duurzaamheid voorstellen wat er op 45 minuten ligt en bereikbaar is met openbaar vervoer zie je kandidaten vaak verrast reageren.
Voor reisafstanden met auto is het vaker een bevestiging van hun gevoel wat op een redelijke rijtijd van je huis ligt. Als recruiter halen we geen vrachtwagens van de weg door intermodaal te gaan vervoeren maar zo dragen we kandidaat per kandidaat op termijn ook ons steentje bij aan een groener Logistiek Nederland door het beperken van de woon werk afstand waar mogelijk.

Takeaway

Deze woon werk afstand visualisaties delen we dan met kandidaten en waar het van toegevoegde waarde voor de rol is ook met opdrachtgevers.

Check het zelf hier maar eens.

Tips hoe jij denkt dat het nog beter kan en je mening of woon-werk afstand voor jou belangrijk is als kandidaat of opdrachtgever zijn altijd welkom